Start2tri!

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat een triatlon inhoudt? Zin om gestructureerd en met focus aan je conditie te werken? Weten hoe het voelt om zo’n superprestatie neer te zetten?

Speciaal voor iedereen die een triatlon zou willen doen, maar niet weet waar te beginnen, starten we in maart 2024 met het Start2Tri programma!

Jouw doel: een 1/8 triatlon

Op 9 juni 2024 wordt de Inofec Triatlon Terheijden gehouden – dit jaar al voor de 40e keer! Deze triatlon is ieder jaar bijzonder, maar dit jaar wordt wel een heel speciale editie. En jij kunt daar als deelnemer bij zijn voor de 1/8 triatlon.

Ons trainingsprogramma is volledig afgestemd op deze uitdaging. Wij helpen jou om in topvorm te komen, zodat je fit aan de start staat.

Trainingen

Om jou goed voor te bereiden, hebben we een programma van zwem-, loop- en fietstrainingen opgesteld, dat afgestemd is op de 1/8 triatlon. Wij denken dat wanneer je dit schema volgt, je klaar bent voor deze triatlon. Het programma start op 10 maart 2024 met als uitvalsbasis de Warande in Oosterhout en een trainingsgroep die naast sportiviteit ook gezelligheid hoog in het vaandel heeft. Alle trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers.

Looptraining

De hardlooptraining vindt afwisselend plaats in de bossen van de Katjeskelder en de atletiekbaan van Scorpio. De trainingen zijn zeer afwisselend, met aandacht voor techniek, kracht en conditie, en hebben een doordachte opbouw. De hardlooptraining is op zondagochtend.

Zwemtraining

De zwemtrainingen starten in zwembad de Warande, met veel aandacht is voor techniek, op zondagochtend of eventueel woensdagavond. Vanaf eind april vindt de training plaats in het open water van de Galderse meren op zondagochtend.

Fietstraining

De fietstrainingen starten eind april op de donderdagavond waarbij onder begeleiding wordt gewerkt aan techniek en conditie in de regio Oosterhout en Breda.

Naast de trainingen worden ook 2 clinics verzorgd waar je van alle informatie wordt voorzien omtrent de triatlontrainingen, materialen en de transities tussen de 3 onderdelen.

Voorwaarden

Trainen voor een triatlon is goed te doen, maar we verwachten wel van je dat je:
  • Al een basisconditie hebt, met de mogelijkheid om een half uur op een rustig tempo hard te lopen.
  • Ervaring hebt met zwemmen en de borstcrawl beheerst.

Daarnaast heb je bepaalde materialen nodig, zoals een zwembril, zwemkleding, trisuit, wielrenfiets of sportieve fiets met versnellingen, helm, fietskleding, fietsschoenen, en hardloopschoenen met bijbehorende kleding.

Kosten

De kosten van dit trainingsprogramma zijn € 185,-. Daarvoor krijg je:

  • een wekelijkse zwem-, loop- en (vanaf april) fietstraining,
  • twee clinics, met informatie over de triatlon,
  • een oefenmoment (generale repetitie) waarin we in alle rust een proeftriatlon uitvoeren,
  • een afsluitende BBQ met de leden van MoveToo Triatlon Team
  • Mogelijk een korting op het lidmaatschap als je besluit lid te worden.

Meer weten? Aanmelden?

Je bent welkom op onze informatiesessie op zondag 3 maart in Zwembad De Warande, Oosterhout, van 13:00 tot 14:30 uur.

Meld je aan via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@movetootriatlonteam.nl. Na de informatiesessie kun je zelf beslissen of je de uitdaging aan wilt gaan en je kunt je dan inschrijven voor de MoveToo Start2Tri, die een week later van start gaat.